396336565026791
 

Moeten we die Chinese telefoons nu weggooien?

Onze aanbeveling is geen nieuwe Chinese telefoons te kopen en de reeds aangeschafte telefoons zo snel als redelijkerwijs mogelijk is van de hand te doen", aldus de Litouwse onderminister van Defensie.Het Litouwse ministerie van Defensie heeft de aankoop van Chinese mobiele telefoons afgeraden en mensen aangeraden om de telefoons die ze nu hebben, weg te gooien na een overheidsrapport dat censuurmogelijkheden in de telefoons zijn geïnstalleerd.

Het Litouwse overheidsorgaan voor cyberveiligheid zei dinsdag dat telefoons die in Europa worden verkocht door de Chinese elektronicagigant Xiaomi, ingebouwde mogelijkheden hebben om zinnen in Chinese karakters te ontdekken en te censureren, waaronder "Free Tibet", "Lang leve de onafhankelijkheid van Taiwan" of "democratiebeweging".

De capaciteiten in Xiaomi's Mi 10T 5G-telefoonsoftware waren uitgeschakeld in de "Europese Unie-regio", maar kunnen op elk moment op afstand worden ingeschakeld, volgens het rapport van het National Cyber Security Center van het ministerie van Defensie.


Dit artikel maakt deel uit van POLITICO Pro's premium dekking van Cybersecurity en Gegevensbescherming. Van de opkomende dreigingen van een vluchtige digitale wereld tot de wetgeving die wordt gevormd om bedrijven en burgers te beschermen, in alle sectoren. Voor een gratis proefperiode e-mail pro@politico.eu en vermelding Cyber.
0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven